U Lasinji prve redovničke zavjete dale s. Antonija Marija od Isusa (Olujić) i s. Franciska Marija od Isusa (Laco) Ispis E-mail
Četvrtak, 10 Svibanj 2018 21:15
Share

U samostanskoj kapeli Srca Isusova sestara Kćeri Srca Isusova u Lasinji, na blagdan Uzašašća Gospodnjega, u četvrtak 10. svibnja 2018. g. sisački biskup Vlado Košić predvodio je svečano misno slavlje pod kojim su prve redovničke zavjete dale: s. Antonija Marija od Isusa (Olujić) iz Zagreba -Travno i s. Franciska Marija od Isusa (Laco) iz Splita. U koncelebraciji s biskupom sudjelovali su: lasinjski župnik Danko Bizjak, kustošijanski župnik iz Zagreba Božidar Tenšek s kapelanom Markom Torbarom i povjerenik za mlade Zagrebačke nadbiskupije Ivan Valentić, a služio je đakon Željko Kovačević.

U homiliji biskup je povezao blagdan Kristova Uzašašća s redovničkim zavjetima po kojima se i naše sestre zavjetovanice uzdižu bliže Bogu. Podsjetio ih je na Gospodinovu zapovijed danu apostolima na dan Uzašašća, da idu po svem svijetu i propovijedaju evanđelje. One doduše ostaju u samostanu, ali njihov je život poput svjetionika koji pokazuje put. Takvo svjedočenje životom jače je od propovijedanja samo riječima.

Biskup ih je pozvao i da se utječu blaženom Alojziju Stepincu, čiji smo 120. rođendan prije dva dana proslavili, da ih jača posebno u euharistijskoj pobožnosti i u prihvaćanju žrtve za sav naš narod, a na osobit način za svećenike.

Slavlju su nazočili brojni vjernici, u prvom redu rodbina i prijatelji zavjetovanih sestara, kao i dviju sestara koje su taj dan prvi put obukle redovničko odijelo ušavši u novicijat (s. Magdalena iz Zagreba-Kustošije i s. Ivana iz Vida kod Metkovića).

Foto: Mihaele Mađer

 

Twitter