Ulje za posvetu i maslinove gračnice iz župe Tučepi Ispis E-mail
Ponedjeljak, 08 Travanj 2019 06:59
Share

Tradicionalno i ove godine naša Biskupija primila je maslinovo ulje za posvetu namijenjeno svetim sakramentima i maslinove grančice za Caritas Sisačke biskupije od župe Sv. Antuna Padovanskog u Tučepima. U ime Biskupije po darove župljana župe Tučepi i njihovog župnika fra Nediljka Šabića uputili su se vlč. Damir Ceković, upravitelj župe Preobraženja Gospodnjeg iz Petrinje i njegovi suradnici trajni đakon Vjakoslav Uvalić sa svojom suprugom gospođom Mirnom Uvalić te pastoralni vijećnik gospodin Renato Komarica.

U Tučepima ih je dočekao velikodušni fra Nediljko Šabić koji je zajedno s njima za sunčanog subotnjeg dana sjekao maslinove grane koje će se blagoslivljati na Cvjetnicu po župama Biskupije.

Ovaj radni vikend zaključen je svečanom svetom misom u crkvi Sv. Nikole Tavelića koju je predvodio vlč. Damir Ceković, a propovijedao đakon Uvalić. Nakon svete mise župniku fra Nediljku Šabiću i župi Tučepi uručena je "Zahvalnica" Biskupije za svesrdnu pomoć u ulju za svete sakramente za ovih proteklih devet godina otkako je ponovno uspostavljena Sisačka biskupija.

 

 

 

Twitter