Blagoslov spomen-obilježja mjesta masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata u Maloj Solini Ispis E-mail
Petak, 22 Studeni 2019 22:09
Share

U petak 22. studenog, u mjestu Mala Solina, Grad Glina upriličena je svečanost otkrivanja spomen-obilježja mjesta masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata, u spomen na mještane Male Soline pogubljene 1991. godine u velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku, ekshumirane iz masovne grobnice i više pojedinačnih grobova.

Blagoslov i molitvu kod spomen obilježja u ime spriječenoga vojnog biskupa mons. Jure Bogdana predvodio je kapelan Policijske uprave sisačko-moslavačke Ivo Borić uz sudjelovanje župnika Gline vlč. Ivice Mađera i župnika Gornjeg Viduševca vlč. Nikole Majcena. Kapelan je u ime biskupa pozdravio roditelje poginulih branitelja i civilnih žrtava, predstavnike braniteljskih udruga proisteklih i Domovinskog rata, predstavnike državne vlasti, sisačko-moslavačkog župana sa suradnicima i sve nazočne.

Između ostalog, kapelan je u svojoj kratkoj propovijedi rekao: “Znamo kako su maleni, siromašni, osamljeni, osjetljivi, ranjivi i krhki. Znamo da ima suza koje nitko ne može otrti. Znamo da ima žalosti u srcima koje nitko ne shvaća, znamo da je život za neke ljude nepodnošljiva muka. Zato budimo blagi! Učinimo sve što možemo da razumijemo ljude, da im pomažemo. Uđimo u njihovo trpljenje, u njihovu napuštenost. Budimo ljudi za druge, poput Isusa Krista i današnje svetice sv. Cecilije koja je bila svjedok mučeništva za Krista. U ovim patnjama i bolima Krist je naša nada i uskrsnuće. Smisao ovog današnjeg dana daje vjeru u novo proljeće svijeta, kada će svatko od nas živih moći doviknuti svakom svome susjedu, prijatelju, poznatom i nepoznatom: Čovječe volim te! Ne mogu ti nanijeti nikakvo zlo. Neka to bude u Maloj Solini, Banovini i cijeloj našoj Hrvatskoj.“

 

Twitter