Moslavci u posjetu Viduševcu Ispis E-mail
Ponedjeljak, 25 Studeni 2019 13:01
Share

U nedjelju Krista Kralja, 24. studenog 2019. godine, pedestak pretežno mladih župljana iz Župe sv. Antuna Padovanskog u Voloderu, predvođeni svojim župnikom Marjanom Štinglom posjetili su svojeg dosadašnjeg župnika Nikolu Majcena koji od ljeta o.g. vodi viduševačku župu. Vlč. Štingl je opet, nakon tri godine službe u Viduševcu, ljetos  premješten na službu u Voloder. I tako se, nakon nekoliko mjeseci, dogodio ovaj susret na viduševačkom brdu, uz obostrano i veliko zadovoljstvo.

I domaćini i gosti su, svi zajedno sudjelovali u Viduševcu, u crkvi Sv. Franje Ksaverskog, na svetoj misi u 11,00 sati koju je predvodio vlč. Štingl. Vidušljani su s djecom i mladima  iz Volodera, Donje i Gornje Gračenice ministrirali i čitali, a zbor mladih „Antunovo srce“ je pjesmom i svirkom uveličao misno slavlje. Nakon svete mise uslijedilo je druženje uz domjenak u pastoralnom centru. Drugi  dio posjete Moslavaca Banovini bio je izlet i kupanje u Termama Topusko.

 

 

Svećenici nisu krili radost susreta sa svojim „starim“ župljanima, a koje je najprije zanimalo kako su se snašli u novim sredinama. Svatko je u srcu ponio sjećanje draga i poznata lica, kao i mnoštvo različitih uspomena. Ostaje poziv za novi susret u Voloderu kojem se od srca radujemo.

Katica Gašljević Tomić

 

Twitter