Duhovna obnova u Kući sv. Vinka Paulskog u Oborovu Ispis E-mail
Subota, 13 Ožujak 2021 00:00
Share

Dane, 12. i 13. ožujka 2021. godine  u Kući sv.Vinka Paulskog u Oborovu održana je duhovna obnova za štićenike i djelatnike, a koju su predvodili pater Zvonko Vlah iz Bazilike Presvetog srca Isusova, Zagreb , Palmotićeva i velečasni Saša Jozić iz Sisačke biskupije posvjerenik za pastoral za starije i nemoćne osobe.

Duhovnu obnovu smo započeli s pjesmom i molitvom. Kroz poučne priče pater Zvonko nam je približio kako biti i ostati Isusov prijatelj. Ako donesemo odluku da želimo biti dobri i otvorimo vrata svog srca Isusu on će nam pomoći u borbi protiv vanjskih i unutrašnjih opasnosti, a naša čežnja za ljubavlju može biti ispunjena samo u Isusu . Ako pak tu ljubav tražimo na krivi način dolazi do problema, a nastali problemi mogu biti riješeni samo iskrenim razgovorom, nikako ne prijetnjama i kaznama.

Nakon predavanja priliku za Sv.Ispovijed imali su štićenici i djelatnici Kuće kako bi očišćeni od grijeha sudjelovali na Sv. Misi.

U propovijedi je pater Zvonko naglasio da smo svi mi  hodočasnici kojima je cilj doći u nebesku domovinu, a na tom putu pomaže nam Isus kao „Kruh života“ u odnosu s nama samima, u odnosu s bližnjima ,ali i u borbi sa sotonom koji nas želi razdijeliti.

Preporučio nam je da svaki dan započnemo s prikazanjem Ocu u jedinstvu s Euharistijskim Isusom.

Završili smo zajedničkim ručkom i druženjem uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Sljedećeg dana duhovne obnove pater Zvonko se osvrnuo na ljudske želje skrivene u srcima kroz izreku:Čovjek snuje,a Bog određuje.

Ukazao je na opasnosti do kojih može doći ako se tvrdoglavo ustraje u svojim namjerama,no ustvrdio je da svi mi smijemo imati želje, ali trebamo raditi tako da sve učinimo dobro, da uljepšamo život jedni drugima,a tek tada predamo svoje želje u Božju volju koji će sve urediti za opću dobrobit.

I nakon drugog dana duhovne obnove proslavljena je Sv.Misa gdje je naglašeno da je Isus svjetlo svijeta,a mi uz njegovu pomoć također trebamo biti svjetlo iskazujući ljubav i toplinu prema bližnjima ne dopuštajući da nam tama obuzme srce.

Pod Sv. Misom svećenici su podijelili sakrament Bolesničkog pomazanja te smo okrijepljeni milošću Božjom,zahvalni i prepuna srca nakon emotivne zahvale voditeljice Kuće Sande Sokolovski završili duhovnu obnovu.

 

Twitter