U Pokupskom održan susret za djecu na temu: Ne boj se s tobom sam Ispis E-mail
Ponedjeljak, 09 Kolovoz 2021 21:42
Share

Pogođena potresom župa Uznesenja Blažene Djevice Marije vođena svojim župnikom mons. Franjom Ćukom i pastoralnom surdnicom Martom Drenjančević organizirala je 6. kolovoza 2021 u suradnji Ureda za duhovnu pomoć sisačke biskupije. susret za djecu na temu Ne boj se s tobom sam!

Susret je vodila Katarina Ralbovski, voditeljica ureda zajedno sa mladim animatorima iz župe bl. A. Stepinca iz Budaševa.

Susret je bio prožet katehezom Isusa na olujnom moru koji su animatori uprizorili kroz kratki scenski prikaz nakon čega je slijedio razgovor s djecom o temi i smjernice što  je nama činiti u takvim trenucima., Tema, da nismo sami,  protezala se kroz igre, ples, radionice, prilikom za svetu ispovijed i zajedničkom svetom misom za čiju pripremu se pobrinuo pomoćnik u liturgiji Marko Cvetković. Svetu misu predslavio je vlč. Vedran Pejak-Pašić, župnik iz Bućice  uz domaćeg župnika, na kojoj su djeca sudjelovala čitanjem svojih molitava vjernika i pjesmom uz pokrete a na kraju i uz gitaru svoga župnika. Susretu su prisustvovala djeca iz župe ali i iz Krašića i Kupčine. Susret ima za cilj djeci pogođenoj potresom ali i corona situacijom pružiti doživljaj radosti i sigurnosti bez obzira na to što se oko nas događa i pomoći da kroz igru izbace iz sebe napetost, strah  i kroz prikladne duhovne sadržaje dožive mir, sigurnost i povjerenje da je Bog onaj na koga se možemo uvijek osloniti i koji nas ljubi i uvijek je uz nas, samo ga moramo "probuditi" u svom srcu.

Nakon završnog zajedničkog plesa župnik je sve odveo na sladoled što je zaista bilo kao šlag na tortu. Veselja i radosti bilo je na pretek što su i  neki roditelji potvrdili svojim svjedočenjem: "Iako sam ušla u auto i sjela na pčelu koja me upikla, moja volja bila je veća da otpeljam djecu u crkvu i pokažem svojoj djeci da crkva može biti itekako divna utjeha za druženje kada se najmanje nadaš i to očekuješ… Moja djeca su oduševljena cijelom igraonicom od igrokaza, pjevanja, pisanja, poklona, bombona .. ovo je prvi puta da su tako nešto doživjeli u crkvi… Svima nam je trebalo ovako druženje za dušu, da se odmorimo od svih strahova kroz život, potresa, corone i brige za sve ostale potrebe... "

 

Twitter