Krunica Božjeg milosrđa ispred katedrale Ispis E-mail
Utorak, 28 Rujan 2021 14:30
Share

Molitva krunice Božjega milosrđa koja se u utorak, 28. rujna u 15 sati održala na ulicama i trgovima gradova diljem svijeta molila se i ispred srušene sisačke katedrale. Krunicu su predvodile sestre iz Družbe Milosrdnog Isusa, a uz okupljene vjernike nazočili su i generalni vikar biskupije mons. Marko Cvitkušić te katedralni župnik preč. Marko Karača.

Ovogodišnje molitvene nakane su: za Svetu Crkvu i Svetog Oca, za svećenstvo i nova zvanja, za obraćenje grješnika i za umiruće, za zaštitu od svih zala i nevolja, napose biča potresa i pošasti koronavirusa, za blagoslovljen 8. Nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa po zagovoru svetaca Milosrđa sv. Faustine, sv. Ivana Pavla II., sv. Mihaela Sopoćka i bl. Alojzija Stepinca, za čiju se što skoriju kanonizaciju također molilo.

Inicijativu Iskra Milosrđa pokrenuli su 2008. godine Isusovci u Poljskoj, u spomen na beatifikaciju o. Mihaela Sopoćka, duhovnika sv. Faustine Kowalske, a u Sisačkoj biskupiji još se molilo i u gradovima Kutini i Popovači.

 

Twitter