Hodočašće u Fatimu Ispis E-mail
Srijeda, 20 Rujan 2017 00:00
Share

HODOČAŠĆE U GODINI OBILJEŽAVANJA

100. OBLJETNICE UKAZANJA

6 dana zrakoplovom/autobusom

20.- 25.09.2017

7.135,00 kn

 

1.dan 20.09.2017

ZAGREB-LISABON-SANTIAGO DE COMPOSTELA

Sastanak hodočasnika u zračnoj luci u Zagrebu 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Obavljanje formalnosti zračne luke. Polijetanje zrakoplova za Lisabon u 07:40. Dolazak u Lisabon predviđen u 10:10. Odlazak u Lisabon i razgled: samostan sv. Jeronima , katedrala , rodna kuća sv. Antuna Padovanskog, toranj Belem, Spomenik Osvajačima. Misa u rodnoj kući svetog Antuna. Nakon razgleda i mise nastavak putovanja do Santiago de Compostele. Dolazak u Santiago. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje

 

2.dan 21.09.2017

SANTIAGO DE COMPOSTELA-FATIMA

Doručak. Nakon doručka obilazak svetišta Svetog Jakova i misa u svetištu. Najslavnije hodočasničko mjesto u zapadnoj Europi je koncem 10. stoljeća postalo simbolom borbe kršćanstva protiv islama. Naime, nakon što su ga muslimani potpuno razorili, u 11. stoljeću je potpuno obnovljeno novim europskim stilovima romanike i gotike. Zahvaljujući tim građevinama, Stari grad Santiaga de Compostele je postao jedan od najljepših gradskih područja na svijetu. Najstariji spomenici se nalaze oko grobnice sv. Jakova i njegove katedrale čiji je dio i izvanredni Pórtico de la Gloria Zbog toga je Stari grad Santiaga de Compostele upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi 1985. god. Ručak. U poslijepodnevnim satima odlazak u smjeru Fatime. Dolazak u Fatimu. Smještaj u hotel. Večera. Nakon večere sudjelovanje u hodočasničkom programu u svetištu, krunica kod kapelice Capelinhaa. Noćenje.

3.dan 22.09.2017

FATIMA

Doručak. Hodočasnički program u svetištu. Misa. Ručak. Poslijepodne : slobodno vrijeme za molitvu i osobnu pobožnost. Večera. Krunica u kapelici ukazanja Capelinha. Noćenje.

 

4.dan: 23.09.2017

FATIMA

Doručak. Nakon doručka odlazak na misu. Nakon mise do ručka slobodno vrijeme za molitvu i osobne pobožnosti. Ručak. Poslijepodne odlazak u Aljustrel; selo gdje su rođena djeca – vidioci. Križni put. Večera. Nakon večere sudjelovanje u hodočasničkom programu u svetištu-krunica kod kapelice Capelinha. Noćenje.

5.dan: 24.05.2017

BATALHA –TOMAR-FATIMA

Doručak. Nakon doručka odlazak do dominikanskog Samostana Djevice Marije u Batalhi (Monasterio de Santa Maria da Vitória). Kao jedan od najboljih primjera kasnogotičke arhitekture je postao simbolom nacionalnog ponosa. Zbog njegove umjetničke i povijesne važnosti, upisan je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi 1983. godine. Misa. Ručak. Nakon ručka odlazimo do samostana Kristovog reda u gradu Tomar. Izgrađen kao templarska utvrda u 12. Stoljeću. Nakon njihova raspuštanja u 14. Stoljeću, portugalski templari su se reorganizirali u Vitezove Kristovog reda koji su u 15. stoljeću snažno podupirali pomorska istraživanja. Samostan je jedno od najvažnijih povijesnih i umjetničkih spomenika i kao takav je upisan na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi 1983. godine. Povratak u Fatimu. Večera. Nakon večere sudjelovanje u hodočasničkom programu u svetištu, krunica kod kapelice Capelinhaa. Noćenje..

 

6.dan: 25.09.2017

FATIMA-LISABON-ZAGREB

Doručak. Nakon doručka odlazak u smjeru Lisabona. Obavljanje formalnosti zračne luke. Polazak zrakoplova za zagreb u 10:55. Dolazak u Zagreb predviđen u 15:20.

 

NEKE VAŽNE INFORMACIJE:

SMJEŠTAJ U PORTUGALU

Hoteli 3/4*** u Santigao Composteli i Fatimi

Cijena aranžmana podrazumijeva smještaj u 1/2 sobi.

Nadoplata za 1/1 sobu: 1.550,00 kn

 

PRTLJAGA:

Svaki hodočasnik ima pravo nositi 20 kg prtljage + ručna prtljaga 8 kg. Više od te težine naplaćuje se na licu mjesta. U ručnoj prtljazi koju nosite sa sobom u zrakoplov ne smijete imati, prema međunarodnim zakonima, nikakve oštre i zapaljive predmete (škarice, nožić, baterije...), niti tekućinu

 

PODACI O DESTINACIJI:

Veličina: 92 090 km2

Stanovništvo: cca. 11 milijuna

Glavni grad: Lisabon

Jezik: portugalski i mirandski

Vjera: rimokatolička 84,5%, ostale kršćanske 2,2%, ostale vjere 0,3%, neopredijeljeni 9%, ateisti 3,9%

Uređenje: republika, parlamentarna demokracija, 18 županija i 2 autonomne regije

Lokalno vrijeme: GMT 0

 

U CIJENU JE UKLJUČENO:

Povratna zrakoplovna karta: Zagreb - Lisabon - Zagreb

Zrakoplovne pristojbe

Prijevoz autobusom u Portugalu

Smještaj u hotelima u Santiago de Composteli i Fatimi na bazi punog pansiona od večere 1.dana do doručka 6.dana.

Razgled svetih mjesta prema programu

Stručno vodstvo licenciranog vodiča

Ulaznice u samostan Batalha i Tomar

Napojnice

Pratitelj putovanja ( predstavnik agencije) tijekom cijelog putovanja

Organizacija putovanja

 

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

Obroci koji nisu navedeni

Piće za vrijeme obroka

Osiguranje /mogućnost izrade grupne police 60,00 kn po osobi, PREPORUČAMO/

Odstupanja od programa

Troškovi osobne naravi

 

Cijena je formirana na bazi minimum 45 hodočasnika i na temelju tečaja Eura 7,65. U slučaju manjeg broja hodočasnika i promjene tečaja za više od 3%, Agencija zadržava pravo promjene cijene. MOGUĆNOST PLAĆANJA U OBROCIMA NA TRANSAKCIJSKI RAČUN AGENCIJE u 10 obroka do početka putovanja.


Prijave u Uredu za odnose s javnošću Sisačke biskupije na tel. 044 540 401 ili mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 
  • HodocasceZrin.jpg
  • MB.jpg

Twitter